21 Eylül 2012 Cuma

2012-2013 Yurt ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Bitiyor


Kredi, burs ve yurt başvuruları için son gün 14 Eylül Cuma.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen adayların 14 Eylül Cuma gününe kadar KYK yurt müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

KYK Yurtlarıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler?
KYK Yurtları Ne Zaman açılır
KYK Yurtları 10 Eylül itibariyle hizmete açıldı.
KYK Yurtları’nda yemek var mı
KYK Yurtlarında özel yurtlardaki gibi bir yemek saati yok. Size günlük olarak fiş veriliyor. Bu fişle kantinden alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca kantinde yemek çeşitleri de mevcut.

KYK Yurtlarında Giriş Çıkış Saatleri Belli mi?
Evet KYK Yurtlarında en geç saat 00.00 ‘da yurda giriş yapmanız gerekmektedir. Ayrıca Yurt’ta kalmayacağınız gün bunu müdüriyete bildirmeniz gerekmektedir.

 KYK Yurtlarında Odalar Kaç Kişilik?
KYK yurtları her ilde farklılık göstermektedir. Tek kişilik odaların bulunduğu KYK Yurtları bulunmakla birlikte genelde odalar 7 kişilik ya da daha fazla ranza sistemindedir.KYK nin bir çok yurdunda priz yoktur. KYK yurtları tercih edecek olanların bunu dikkate almalarını tavsiye ederim.

Burs Kredi ve Harç İle İlgili Bilmeniz Gerekenler?
Herkes kredi/harç alabilir mi
Herkes kredi ve harç alabilir. Sadece Başbakanlık Bursu alanlar krediye başvuramaz. Başbakanlık bursu alanlar harç da alabilir.

Kredi/Burs Ne Zaman Hesabıma Yatırılır?
Krediler her ayın 7 si saat 00.00′da Ziraat Bankası hesabınıza ( Bu hesaplar üniversite tarafından açılarak sizlere verilecektir) yatırılır.

Başbakanlık Bursunu Geri Ödeyecekmiyim?
HAYIR. Başbakanlık Bursu’nu geri ödemeyeceksiniz. Fakat 4 dersten kalırsanız Başbakanlık Bursu‘nuz krediye döner. ve o  dönemden sonra aldığınız burs değil  kredi olur. Ve bu krediyi belirlenen takvime geri ödersiniz.

Kredileri Ne Zaman Nasıl Geri Ödeyeceğiz?
Aldığınız kredileri okul bittikten 2 sene sonra önlisans öğrencileri 2 sene içerisinde (24 ay taksitle) lisans öğrencileri 4 sene içerisinde (48 ay taksitle) belirlenen takvime göre geri ödeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder