21 Eylül 2012 Cuma

KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınav Giriş Belgesi Nereden Nasıl Alınır


2012 KPSS  Önlisans Sınavı  22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah yapılacağı daha önce duyurulmuştu. Aynı şekilde 2012 KPSS Ortaöğretim sınavı ise 23 Eylül 2012 günü yapılacaktır.Bilindiği gibi ÖSYM‘ sınav giriş belgelerini adaylarını adreslerine göndermemekte. Adaylar ÖSYM‘nin sitesine girerek Sınav Giriş Belgeleri ‘ni almaları gerekiyor.Bu yazımızda KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınav Giriş Belgesi nasıl alınır onu  sizlere resimli olarak anlatacağız.2012 KPSS sınavına girecek bütün arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz. Umarız herkes gönlünden geçen yerleri kazanır.
1-İlk olarak google.com adresine girerek arama kısmıına osym.gov.tr yazıyoruz.
ÖSYM yazdığımız zaman ilk sırada ÖSYM ile ilgili google haberleri çıkmaktadır. Biz bu işlemi yapabilmek için ÖSYM‘nin resmi web sitesine girmemiz gerekiyor.
 2-ÖSYM‘nin web sitesi açıldıktan sonra orta kısımdaki Aday İşlemleri Sistemi’ne tıklıyoruz.
3-Açılan sekmeden Aday İşlemleri sistemine ulaşmak için lütfen tıklayınız a tıklıyoruz. Burası yeni bir sayfada açılacaktır. İşlemimize devam edebilmek için yeni açılan sayfaya geçiyoruz.
4-Açılan sekmedeki yerlere TC Kimlik Numaramızı ve ÖSYM şifremizi yazarak bağlana tıklıyoruz.Bu işlemi başka birisine ait bir bilgisayarda yapıyorsanız lütfen şifreyi hatırla yazısını güvenliğiniz için HAYIR olarak seçiniz.
5-Açılan panelden İşlem yapmak istediğiniz aktif sınav kısmından 2012-KPSS Ort-Önl seçeneğini bularak tamama tıklıyoruz.
Bu kısımdan ÖSYM‘nin yakın sınavları hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Sınav başvuruları, sınav tarihleri, , sınav saatleri, sınavlarda dikkat edilmesi gereken hususlar, sınav giriş belgeleri ve sınav cevap kağıtları ÖSYM tarafından buradan açıklanır. Biz 2012-KPSS Ort-Önl sınav giriş belgesini almak istediğimiz için bu seçeneği seçip tamam’a tıklamalıyız.
6-Açılan pencerede 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( Ortaöğretim – Önlisans) hakkındaki bütün bilgilere ulaşabiliriz.
Bu bölümde şu işlemleri yapabiliriz.
Sınav hakkındaki genel bilgiler
Sınavla ilgili bütün bilgileri burada görebiliriz.

ÖSYM Bireysel Başvuru
ÖSYM şifresi olanlar buradan başvurularını yapmıştı.

ÖSYM Aday Bilgilerim
Sınav başvurusunda ÖSYM’ye verdiğimiz bütün bilgilerimiz burada mevcuttur.

ÖSYM Kimlik Bilgilerimi Güncelle
Bu kısımdan ÖSYM’ye verdiğimiz kimlik bilgilerimizi güncelleyebiliriz.

ÖSYM Öğrenim Bilgilerimi Güncelle
Bu kısımdan öğrenim bilgilerimizi güncelleyebiliriz.
ÖSYM Sınava İlişkin Bilgilerimi ve İletişim Bilgilerimi Güncelle
Bu kısımdan sınavla ilgili bilgilerimizi ve iletişim bilgilerimizi güncelleyebiliriz.

ÖSYM Sınava Giriş Bilgilerim
Bu kısım bizim aradığımız kısımdır. Bu kısımdan KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınav Giriş Belgesi ni alacağız.
ÖSYM Cevap Kağıdı Görüntüleme.Sınavdan sonra ÖSYM tarafından sınav cevap kağıdı açıklandığı zaman bu kısımda sınav cevap kağıdı görüntülenebilecektir.
7-KPSS Sınav Giriş Belgesini Yazdırma
Sınav Giriş Bilgilerim’e tıkladıktan sonra sağ tarafta sınav giriş bilgilerimiz olan Sınav Giriş Belgesi gözükecektir. Bu belgede sınava nerede gireceğimize dair ayrıntılı bilgi mevcutur. Ayrıca bu belgeyi sınava girerken yanımızda bulundurmamız gerektirmektedir.
Bu belgenin en alt kısmında YAZDIR seçeneği mevcuttur. Yazıcı olan bir bilgisayardan bu seçeneğe tıkladığımız zaman YAZDIR kısmı açılır. Açılan pencede tamam’a tıklayarak bu belgeyi yazdırabiliriz. Belgeyi renkli ya da siyah beyaz yazdırmamızın bir önemi yoktur.

KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınav Giriş Belgesi Nereden Alınır
8-Sınavdan önce bu önemli uyarıları okuyup KESİNLİKLE buradaki uyarıları dikkate almalısınız. ÖSYM, sınavlarda çıkan sorunlar yüzünden  artık bunlara çok dikkat ediyor. Bu uyarılara uymazsanız sınava alınmayabilirsiniz.Bayan arkadaşlar sınava giderken çantalarını evde bırakmalı. Çünkü hiç bir şekilde çantanızı içeri sokamazsınız. Bununla birlikte sınav girişinde nişan yüzüğünü çöpe atmak zorunda kalan insanların olduğu haberlere çıkmıştı. Bu yüzden ÖSYM‘nin buradaki bütün uyarılarına kesin kez uymanızı tavsiye ediyoruz.Cep telefonunuzu evde bırakarak çıkmanızı tavsiye ediyorum özellikle. Bir gün cep telefonsuz yaşamış olursunuz.Kısacası buradaki bütün Önemli Uyarılara kesin olarak uymalısınız. ÖSYM‘nin bu konuda hiç şakası yok. Sınava giremeyebilirsiniz.

KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır

2012 KPSS Ortaöğretim Önlisans lisansına girecek bütün arkadaşlara canı gönülden başarılar diliyorum. KPSS Ortaöğretim Önlisans Sınav Giriş belgesi nasıl alınır bunu ayrıntılı bir şekilde resimli olarak anlatmaya çalıştım. Eksiklerim olabilir, merak ettiğiniz başka konular olabilir. Bütün bunları aşağıdaki yorum kısmından bize iletirseniz sizlere yardımcı olmaya devam ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder