30 Kasım 2012 Cuma

KPSS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-2012/2) sonuçları açıklandı. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde KPSS'ye giren 1 milyon 406 bin 182 memur adayının tercih yaptığı, kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemleri tamamlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 7 bin 328 kadro ve pozisyon için yerleştirme işlemi yapıldı. Yerleştirme sonunda sadece 18 kadro boş kaldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Buna göre toplam 7 bin 310 kadroya yerleştirme yapıldı.
SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan KPSS sonuçlarına ilişkin sayısal verilere göre, ortaöğretim düzeyinde 785 bin 660 aday yerleştirme için tercih yaptı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen 641 kadronun 640'ına yerleştirme yapıldı. Önlisans düzeyinde ise 358 bin 697 aday tercih yaparken belirlenen 2 bin 928 kadronun hepsine yerleştirme yapıldı. Lisans düzeyinde de 261 bin 825 aday tercih yaparken belirlenen 3 bin 759 kadroya 3 bin 742 aday yerleştirildi. Ortaöğretim düzeyinde 1, lisans düzeyinde 17 olmak üzere toplam 18 kadro boş kaldı.

26 Kasım 2012 Pazartesi

KPSS Notu Düşük Adaylar Memur Olabilir


Halen onbinlerce aday, sınav sistemi hakkındaki yanlış ya da eksik bilgilerden dolayı 70 puan altında kalanların tercih yapılmayacağını ya da yapılsa bile yerleşme ihtimali olmadığını düşünmektedir.

BARAJ ŞARTI 2002 YILINDA KALDIRILDI
Halbuki "KPSS de düşük not alan memur adaylarının atanma şansı var mıdır?" sorusuna verilecek cevap sanılanların aksine "Evet, vardır" şeklindedir. Çünkü KPSS'de tercih yapabilmek için 70 taban puan baraj puanı alma şartı 2002 yılında kaldırılmıştır. KPSS'de düşük puan ile atanmak matematiksel olarak mümkündür ve bunun binlerce örneği bulunmaktadır.KPSS'de düşük puan ile de memur atanmak matematiksel olarak mümkündür ve bunun binlerce örneği vardır.

BİLİNMESİ GEREKEN ESASLAR
Adayların tercih ve yerleştirme esaslarını çok iyi bilmesi gerekmektedir. Öncelikle şu gerçeği kesin olarak bilmek gerekir; KPSS puanına göre, MERKEZİ VE KURUMSAL olmak üzere iki ayrı tip alım süreci vardır. MERKEZİ yerleştirmelerde 70 veya başka bir baraj ya da başvurma taban puanı yoktur. KURUMSAL yerleştirmelerde ise kurumlar kendilerinin belirleyecekleri bir taban puan kullanabilirler. Bu iki yerleştirme sistemini iyi tanımak ve bunlara göre hareket etmek gerekir. Ana hatlarıyla KPSS sistemi şöyledir.

1.MERKEZİ ALIMLAR:
Bu alımlar sınavın geçerli olduğu iki yıl boyunca ortalama 4 ya da 5 kez yapılabilir. Tercihler belirtilen dönem içinde internet üzerinden yapılır. Yani sınava girip bir puan alan öğrenci basından sürekli olarak bu yerleştirme dönemlerini takip edip her defasında bu alımlarda şansını deneyebilir. Bu alımlar ihtiyaca göre yapılır dolaysıyla önceden belirlenmiş kesin bir atama takvimi yoktur.Ancak genel itibari ile sistem şu şekilde yürümektedir: Kamu kurum ve kuruluşları personel ihtiyaçlarını, Devlet Personel Başkanlığı'na (DPB) bildirirler. DPB, yerleştirme yapılmak üzere kendisine yapılan bildirimleri,

Yerleştirme yapılacak (B) grubu kadroların sınıf, unvan, derece ve sayısı ile bu kadrolar için aranacak nitelikleri kapsayan bilgiler, DPB adına ÖSYM tarafından ilan edilir. Bunun için ÖSYM bir tercih kılavuzu hazırlar. Daha sonra elektronik ortamda adayların tercihlerini alır ve adayları (B) grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutmak suretiyle bilgisayar ortamında yerleştirir.Bilgisayar puan üstünlüğü esasına göre adayları tercihlerine yerleştir.

ÇOK ÖNEMLİ DETAY: KPSS merkezi yerleştirmelerine elinde geçerli puanı olan herkes başvurabilir belirli bir taban puan uygulaması bulunmamaktadır. Baraj puanı olmadığı için 50 puan altı alan adaylar da başvurabilir. Ancak yerleşebilmek için yüksek puanlı olmak avantaj sağlamaktadır. Ama matematiksel olarak 70 puan altı alanların da bir kadroya yerleşme ihtimali vardır.

DÜŞÜK PUAN ALANLAR NASIL YERLEŞİYOR?
KPSS tercih kılavuzunda binlerce kadro yer alır. Ancak herkes her kadroya başvuramaz adaylar sadece koşulları kendisine uyan kadrolara başvurabilir. dolayısıyla her kadroya başvurabilecek adaylar farklı farklıdır. Örneğin kimya mezunu olma şartını talep eden bir kadroya biyoloji bölümü mezunları başvuramaz. Yani bazı bölüm mezunlarına daha fazla kadro açılırken bazı bölüm mezunlarına ise daha az açılmakta veya hiç açılmamaktadır. Kamu kurumlarının özellikle teknik ve sağlık personeline ihtiyacı diğer kadrolara göre daha fazladır. Bu nedenle de bu bölüm mezunlarına yönelik kadrolar fazla olup, puanlar da haliyle düşebilmektedir. Bunun sonucunda bazen teknik bir kadroya bir aday 60 ile girebilirken bir başka kadroya diğer aday 85 ile giremeyebilir. Öte yandan bazı bölüm mezunlarına yönelik olarak ise ya çok az kadro açılmakta ya da hiç açılmamaktadır. İşte bu halde, yani mezun olduğu bölüme hiç kadro açılmaması halinde, aday 99 puan da alsa yapılabilecek bir şey yoktur. Başka bir etkende tercih meselesidir: Bazı adaylar çok ücra yerlerdeki kadrolar yerine daha büyük kentleri tercih edebilmektedir. Yüksek puan alan aday, taşradaki hiçbir kadroyu tercih etmez sadece merkezdeki bazı kadroları tercih ederse açıkta kalma şansı oluşur

ÇOK ÖNEMLİ DETAY: Düşük puan alan adayların tercihlerinde sadece kendi bölüm mezunlarını isteyen kadrolara ağırlık vermeleri durumunda yerleşme ihtimalleri artacaktır. Çünkü bu durumda aday tüm yüksek puanlılarla değil sadece kendi bölümündekilerle yarışacaktır. Tüm bölüm mezunlarının başvurabileceği ( 2001-3001 -4001 kodlu kadrolar gibi ) yerlerde kazanma çok daha az olacaktır

2. KURUMSAL ALIMLAR:
DPB adına yılda iki kez yapılan merkezi yerleştirmenin dışında bazı kurum ve kuruluşların KPSS puanını kullanarak ve adayları yazılı ve/veya sözlü başka sınavlara da tabi tutarak yaptığı yerleştirmelerdir. Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Merkez Bankası, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi bazı kurum ve kuruluşlar, belirli kadro veya pozisyonlar için kurumsal yerleştirme yapmaktadır. Bu y koşularını başvurma tarih ve koşularını her kurum kendi yürütür. Özel koşullar ve belli bir taban puan koyabildikleri gibi ek sınav veya mülakat da yapabilirler. Bu alımlarda da ilan etme zorunluluğu vardır. (Bu ilan ve duyurulara www.memuruz.net sitesinden güncel olarak ulaşmak mümkündür)

ÇOK ÖNEMLİ DETAY: Yerleştirmenin ÖSYM tarafından yapılıyor olması, yerleştirmenin merkezi yerleştirme olduğu anlamına gelmez. ÖSYM tarafından ilan edilen yerleştirmelerden yalnızca DPB adına yapıldığı belirtilen ve KPSS-yerleştirme yılı/1 veya KPSS-yerleştirme yılı/2 şeklinde ilan edilenler merkezi yerleştirmedir. Kurumların kendi başlarına KPSS puanı esas alınarak yaptığı alımlara kurumsal alımlara kurumsal yerleştirme denir. Tüm adaylara başarılar.

24 Kasım 2012 Cumartesi

2013 KYK Burs Sonuçları

Her sene bir çok kurum üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bu kurumların yanında öğrencilere en çok burs veren kurum ise KYK. KYK, Başbakanlık Bursu adıyla öğrencilerin bir kısmına burs veriyor.

Bu Başbakanlık Bursu adından da anlaşılacağı gibi geri ödemeli değildir. Fakat eğtim sürecinde 4 ders ve daha fazla dersten kalan öğrencilerin bursları krediye çevrilir. 2012 yılında ÖSYM tarafından bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilip KYK‘ya burs ve kredi başvurusu yapan öğrencilerin merakla bekledikleri burs sonuçları 26 KASIM 2012 günü açıklanacağını KYK tarafından açıklandı. KYK bu sene burs ve kredi için başvuran 661 bin 742 üniversite öğrencisinin başvurularını değerlendirerek 26 KASIM günü burs sonuçları ve kredi sonuçlarını www.kyk.gov.tr adresinden açıklayacak.

Bütün işlemlerini tam zamanında yapan öğrencilerin ilk burslarınız 7 Ocak 2013 tarihinde Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacak. Her ay burslar 7 Ocak günü saat 00.00′da Ziraat Bankası hesaplarınıza yatırılacaktır.

22 Kasım 2012 Perşembe

Aday İşlemleri Sistemi


ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi 2012 2013. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından hizmete sunulan Ais Aday İşlemleri Menüsüne Aşağıdaki Pencere Aracılığıyla ulaşabilirsiniz… ÖSYM, bilindiği üzere sınav başvuru işlemlerini ve tercih yerleştirme başvurularını internet üzerinden aday işlemleri sistemi menüsünden almaktadır. Aday işlemleri sistemine ulaşmak isteyen adaylar, alttaki bölümden ulaşabilirler.

ADAYLARIN İNTERNET ORTAMINDA YAPABİLECEKLERİ İŞLEMLER  

Adaylar, http://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilirler. Bu İnternet adresinde adayların yapabileceği işlemler şunlardır: a) Bireysel başvuru yapma b) Başvuru işlemi sonrasında başvuru kayıt bilgilerini görme c) ÖSYM’nin belirleyeceği tarihlerde bazı başvuru bilgilerini değiştirme d) Sınava Giriş Belgesi edinme e) Sınav/yerleştirme sonuç bilgilerini öğrenme f) Tercih yapma g) Soru kitapçığı, cevap kâğıdı ve cevap anahtarını görüntüleme ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine Girmek İçin Aşağıdaki Ekranı Kullanın

Kredi ve Burs Miktarları 2013 2014


7 Ocak 2013 tarihinden itibaren KYK kredi ve burs miktarları artacak. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , gençlere ve öğrencilere sevindirici bir haber verdi. Gittiği şehirlerde yurtları ziyaret eden ve öğrencilerle bir araya gelen Bakan Kılıç üniversite gençlerine ve bakanlığa bağlı Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilere müjde verdi. İşte yeni yıldan itibaren devreye girecek olan o hizmetler:
1)Bütün yurtlarda yüksek hızda ücretsiz internet hizmeti verilecek.
2)Kredi ve burs miktarı artacak.
3)KYK’da kalan öğrencilere sabah ve akşamları verilen yemek katkısı artacak.
4)KYK yurtlarının tamamını kapsayacak şekilde aynı lezzet, kalori ve fiyat eşitliğinde yemek çıkacak.
5)Öğrenim kredilerinin geri ödemeleri sigortalı bir işe girene kadar başlamayacak!

19 Kasım 2012 Pazartesi

Dü'de Beden Dili Eğitimi Semineri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde (DÜ), Genç Kariyer Topluluğu ve Riccon Akademi işbirliği ile, düşünce okuma teknikleri, sözlü iletişim, beden dili, etkili iletişim ve kişisel motivasyon konularında seminer verildi. DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminere, Riccon Akademi Başkanı Rıccon İlhan Doğan, yapımcı Sevinç Gül Akdere, üniversite hocaları, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Seminer öncesi açıklamalarda bulanan Riccon Akademi Başkanı Rıccon İlhan Doğan, bu seminerin arkasında sosyal sorumluluk projesinin yattığını söyledi. Afrika'da yaptıkları değişim programının aynısını Diyarbakır'da da yaptıklarını belirten Doğan, seminere katılanların vasıf ve donanım sahibi olacaklarını kaydetti.

Kişisel gelişim ve eğitim seferberliğini Diyarbakır'da başlattıklarını aktaran Doğan, "İnsan tanıma, düşünce okuma teknikleri gibi modern tekniği, teknolojinin getirmiş olduğu kişisel gelişimin ön ayağı İstanbul olmayacak, biz Diyarbakır'dan başlayacağız. İnsan ilişkilerinde en önemli duygu özgüvendir. Özgüven dediğimiz zaman bizim sahneye hakimiyetimiz, toplum önünde söz söyleme etkin konuşma bilgiyi aktarabilme. Fikir davranışa, davranış karakterimize karakterimiz de bizim kaderimiz oluyor. Bunları beden dilimizde yansıtıyoruz. Üretim önemli çok tüketiyoruz, her şeyi tüketiyoruz. İsviçre'de yaşıyorum ama orası ile burasını kıyasladığımız zaman burada buzları kırmak daha kolay. Yani burada işimiz daha kolay gibi görünüyor. Kişisel gelişim eğitim seferberliğine başladık burada. Bu da beni çok mutlu etti. Diyarbakır'a başlayalım dedik" dedi. Uygulamalı olarak öğrencilere beden dili hakkında bilgi veren Doğan'ın siyasi parti liderlerinin yürüyüş takliti salondan alkış aldı. Seminer daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

15 Kasım 2012 Perşembe

Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısı Yapıldı


Yükseköğretim Genel Kurulu, devlet üniversitelerinin 59 fakültesine dekan atadı. 8 vakıf üniversitesindeki 10 dekan adayıyla ilgili olumlu görüş bildirdi. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun 27. toplantısında eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının ele alındığı belirtildi.

Toplantıda devlet üniversitelerine ait 59 fakülteye dekan atamasının yapıldığı, 8 vakıf üniversitesinin 10 dekan adayı için de olumlu görüş bildirildiği kaydedildi. Buna göre, devlet üniversitelerine atamaları yapılan dekanlar şöyle:

"Akdeniz Üniversitesinde, Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Güzel Sanatlar Fakültesine Prof. Dr. Sadettin Sarı, Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Feramuz Özdemir, Turizm Fakültesine Prof. Dr. Ahmet Akın Aksu,

Ankara Üniversitesinde İletişim Fakültesine Prof. Dr. Semire Ruken Öztürk, Tıp Fakültesine Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk,

Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Yılmaz Altun,

Atatürk Üniversitesinde, Diş Hekimlği Fakültesine Prof. Dr. Ümit Ertaş, Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Fen Fakültesine Prof. Dr. Yavuz Onganer, Hukuk Fakültesine Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. M.Suphi Orhan, İlahiyat Fakültesine Prof. Dr. Davut Yaylalı, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Ali Yıldırım, Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Sinan Yapıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Tıp Fakültesine Prof. Dr. Özkan Polat, Veteriner Fakültesine Prof. Dr. Derviş Özdemir, Ziraat Fakültesine Prof. Dr. Muhlis Macit,

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Prof. Dr. Selçuk Coşkun,

Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesine Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesine Prof. Dr. Doğan Uysal,

Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesine Prof. Dr. Orhan Tatar, Çukurova Üniversitesinde Hukuk Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Çeker, Ziraat Fakültesine Prof. Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu,

Dicle Üniversitesinde Veteriner Fakültesine Prof. Dr. Cengiz Yalçın, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Sait Yücel,

Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesine Prof. Dr. Prof. Dr. Muammer Gavas,

Ege Üniversitesinde Eczacılık Fakültesine Prof. Dr. Ahmet Ulvi Zeybek, Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Ersin Doğer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Jülide Kesken, Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Süheyla Atalay, Ziraat Fakültesine Prof. Dr. Fazıl Akın Olgun,

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Hayati Akyol,

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesine Prof. Dr. Ali Kasap,

Giresun Üniversitesinde İslami İlimler Fakültesine Prof. Dr. Abdurrahman Haçkala, Tirebolu İletişim Fakültesine Prof. Dr. Jale Sarmaşık,

Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesine Prof. Dr. Rıza Murat Karaşen,

İnönü Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Mehmet Tikici, İletişim Fakültesine Prof. Dr. Selma Karatepe, Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Kadim Ceylan, Tıp Fakültesine Prof. Dr. Ünsal Özgen,

İstanbul Teknik Üniversitesinde Fen Edebiyat Fakültesi'ne Prof. Dr. Emanullah Hızel, Maden Fakültesine Prof. Dr. Fatma Arslan, Mimarlık Fakültesine Prof. Dr. Sinan Mert Şener,

Karabük Tıp Fakültesine Prof. Dr. Nihat Ekici,

Karadeniz Teknik Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesine Prof. Dr. Hasan Dinç, Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Asiye Mevhibe Coşar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Köseoğlu,

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof.Dr. Yaşar Demir,

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Uğurhan Akyüz,

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş,

Selçuk Üniversitesinde Edebiyat Fakültesine Prof.Dr. Alim Gür, Ereğli Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Galip Oturanç, Fen Fakültesine Prof. Dr. Ahmet Duran, Veteriner Fakültesine Prof. Dr. Ahmet Güner,

Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesine Prof. Dr. Ahmet Cihan,

Tunceli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Prof. Dr. Ali Aksu,

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesine Prof. Dr. Şefik Tüfenkci."

-Vakıf üniversiteleri-

Olumlu görüş bildirilen vakıf üniversitelerinin dekanları ise şöyle:

Başkent Üniversitesinde Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Şeref Mirasyedioğlu, Hukuk Fakültesine Prof. Dr. Kudret Güven,

Bursa Orhangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Prof. Dr. Reşat Özcan,

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Prof. Dr. Melih Boydak,

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Kaan Harun Ökten,

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesine Prof. Dr. Kerim Çınar,

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik Doğa Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. Selahattin Gültekin,

Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Behzat Gürkan,

Zirve Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Prof. Dr. Çetin Doğan, Emine-Bahattin Nakıboğlu Tıp Fakültesine Prof. Dr. Cumhur Kılınç.

14 Kasım 2012 Çarşamba

Temel Değerler Dersinin Kaldırıldığı İddiası

Genelkurmay Başkanlığı'ndan temel değerler dersinin kaldırıldığı iddialarına ilişkin, "Temel değerler dersi Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri tarafından tercih edilmiş ve 9'uncu sınıfta haftada bir ders saati olacak şekilde öğretime açılmıştır" açıklaması yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan açıklamada, bir gazetede, "TSK'dan din dersine onay. Genelkurmay, askeri liselere seçmeli Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin hayatı ve temel dini bilgiler dersine onay verdi. MEB kararıyla onurlu yaşam ve inisiyatif sahibi olma konularının işlendiği temel değerler dersi kaldırıldı" ifadeleri içeren bir haber yayımlandığı belirtildi.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve oluşabilecek yanlış algılamaların önüne geçmek maksadıyla konuyla ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 58'inci maddesindeki 'MEB veya diğer bakanlıklar tarafından açılacak okullarla (askeri liseler dahil) özel okulların derecelerinin tayini, MEB'e aittir. Askeri eğitim kurumlarının dereceleri MSB ile birlikte tespit edilir' hükmü gereği askeri liseler (Astsubay Meslek Yüksek Okulları dahil) eğitim ve öğretim faaliyetlerini MEB müfredatına tabi olarak yürütmektedir. 6287 sayılı Kanun ile 'Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur' hükmü getirilmiştir. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 14 Ağustos 2012 tarihli ve 124 sayılı kararıyla Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamber'in hayatı ve temel dini bilgiler dersleri liselerin 2. grup seçmeli dersler listesine eklenmiştir." Açıklamada, TSK Ortaöğretim Okulları Yönetmeliği'ne göre, MEB'e bağlı Anadolu liselerinin fen bilimleri alanına denk program uygulayan TSK ortaöğretim okullarında da bahse konu düzenlemelerin yapılabilmesi maksadıyla 6287 sayılı Kanun ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın kararında belirtilen seçmeli derslerin, diğer seçmeli derslerle birlikte TSK ortaöğretim okullarının haftalık ders çizelgesine dahil edildiği kaydedildi.

Bu kapsamda hazırlanan haftalık ders çizelgelerinin, TSK Ortaöğretim Okulları Yönetmeliği'nin 21. maddesi gereği onaylanmak üzere MEB'e gönderildiği ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun 183 sayılı kararıyla 5 Ekim 2012 tarihinde onaylandığı belirtilen açıklamada, TSK ortaöğretim okulları idarelerince, TSK Ortaöğretim Okulları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği, öğrencilerin ilgi ve isteklerinin tespiti için seçmeli derslerin tamamının, öğrencilerin seçimine sunulduğu ve öğrencilerin seçmeli ders konusundaki tercihlerini belirten dilekçelerin alınarak eğitim-öğretime başlandığı ifade edildi. Haberde kaldırıldığı iddia edilen temel değerler dersinin, Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri tarafından tercih edildiği ve 9. sınıfta haftada bir ders saati olacak şekilde öğretime açıldığı bildirilen açıklamada, "Sonuç olarak TSK orta dereceli askeri okullarında, eğitim ve öğretim programlarımızın hazırlanması, programların denkliğinin sağlanması, onaylanması ve bilimsel denetimi konularında MEB kriterlerine uygun hareket edilmektedir. Bütün eğitim sistemi yürürlükteki mevzuata uygun olarak düzenlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

9 Kasım 2012 Cuma

Muğla - Tokyo Arasında Öğrenci Değişim Protokolü İmzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi (TUMSAT) arasında öğrenci ve akademisyen değişim protokolü imzalandı. Protokol törenine Muğla Sıtkı Koçman Üniversetisi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi (TUMSAT) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tomoji Takamasa ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu ile Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar, protokol ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversitemizde uluslararasılaşma konusunda önemli adımlar attık. Bu protokol, Japonya ile olan ilişkilerimize yeni bir merhale katacak. Özellikle su ürünleri konusunda yakın bir ilişki içerisindeyiz ve öğretim üyesi değişimi ile bilimsel yardımlaşma konusunda bir protokol imzalamış bulunuyoruz.

Üniversitemiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz" dedi. TUMSAT Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tomoji Takamasa, yaptığı açıklamada, "Bu protokol sayesinde Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi, özellikle araştırma ve eğitim kongrelerindeki gelişmelerin sağlanması, bizleri çok mutlu ediyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bulunmaktan memnuniyet duydum. Bu ilişkilerimizi ilerleteceğimizi ve geliştireceğimizi memnuniyetle söyleyebilirim" dedi. Daha önce hazırlanıp 4 senedir devam eden bir protokol olduğunu belirten Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar, "Şimdi tekrar Japonya'dan hocalarımız geldiler. Bir 5 sene daha uzatmak istedik. İlk aşamada 2 tane yüksek lisans ve doktora öğrencimizi Japonyaya göndermeyi düşünüyoruz. Yapılan anlaşmalarla bunları karşılıklı olarak teyit ettik. Japonya'dan gelecek akademisyenler ve diğer öğrencileri, Üniversitemiz ve önümüzdeki seneden itibaren yeni fakülte binamız ile laboratuvarlarımıza davet ederek, Üniversitemizin uluslararası kapılarını daha da açmış olacağız. Gelen Rektör Yardımcımıza özellikle çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de İstanbul Üniversitesi ve Ege Üniversitesinden sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bu protokolü genelledik" şeklinde konuştu.

8 Kasım 2012 Perşembe

AÖF Bütünleme Sonuçları 2012

8-9 Eylül 2012 tarihlerinde yapılan AÖF açıköğretim Bütünleme Sınavında sorulan sorular 11 eylül tarihinde AÖF tarafından yayınlanmıştı. Sınav sorularının yayınlanmasından itibaren AÖF 15 20 gün içinde AÖF Bütünleme Sınav Sonuçları ‘nı yayınlanabilir.

AÖF Bütünleme Sınav Sonuçları 2012 İçin Tıklayınız


AÖF sınav sonuçlarını her sene ortalama aynı günlerde açıklıyor. Gecikme çok nadir olmakta. AÖF ‘nün geçen seneki sonuç açıklama tarihleri ile aynı tarihler arasında yani 24 – 28 Eylül 2012 , tarihleri arasında AÖF Bütünleme Sonuçları 2012 açıklanacaktır. AÖF bütünleme sınavının sonuçlarını açıklanması AÖF’den kaynaklanan sebepler yüzünden gecikmiş durumda. Sonuçların açıklanıp açıklanmadığını kontrol etmek için yukarıdaki bağlantıya tıklamanız gerekiyor. AÖF bütünleme sınavında başarılı olan bütün arkadaşları şimdiden tebrik ediyoruz.

4 Kasım 2012 Pazar

2012 KPSS Tercih Kılavuzu

ÖSYM‘nin 2012 yılında düzenlediği 2012 KPSS Ortaöğretim Sınavı, 2012 KPSS Önlisans Sınavı ve 2012 KPSS Lisans Sınavı sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmıştı.
Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla bu sınavlardan yeterli puan alan adayları tercih heyecanı aldı. Tercih işlemleri 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacağı ÖSYM tarafından açıklanmıştı. 2012 KPSS Tercih Kılavuzu‘da 19 Kasım günü ÖSYM tarafından yayınlanacak. ÖSYM 2012 KPSS Tercih Kılavuzu‘nu yayınladığında 2012 KPSS Tercih Kılavuzu’nu bu sayfadan sizlerle paylaşacağız. Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunlarının hepsi bu tarihler arasında ÖSYM‘nin web sitesinde tercihlerini gerçekleştirecekler.