19 Şubat 2013 Salı

2013 KPSS'ye Girecekler Mutlaka Okusun

Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Faruk Çelik, kamuya ilk defa atanacaklar için 2013 yılının KPSS yerleştirme takvimini açıkladı. A Grubu kadrolar ile öğretmenlik kadrolarına atanacaklar için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nin 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde, öğretmenlik alan testinin ise 14 Temmuz 2013 tarihinde yapılacağını belirten Çelik, bu sınavlara başvuruların 6-15 Mayıs tarihleri arasında kabul edileceğini söyledi. 2013 yılında iki kez gerçekleştirilecek yerleştirme takvimi ile ilgili olarak da Çelik, Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme yapılacak kadro taleplerinin 1. Yerleştirme için 4 Mart-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında toplanacağını, ÖSYM Başkanlığınca da adayların tercihlerinin 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında alınacağını ifade etti. 2. Yerleştirme takvimine ilişkin açıklamasında ise Çelik, Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme yapılacak kadro taleplerinin 12 Ağustos - 4 Ekim 2013 tarihleri arasında toplanacağını, ÖSYM Başkanlığınca da adayların tercihlerinin 18 Kasım-27 Kasım 2013 tarihleri arasında alınacağını kaydetti.

14 Şubat 2013 Perşembe

Şırnak'ta Tablet Bilgisayarlı Eğitim Dönemi Başladı

Şırnak'ta Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımına başlandı. Şırnak Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine Vali Vahdettin Özkan, Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Şırnak Fatih Projesi Koordinatörü İsmail Bayrak, akıllı tahta üzerinde projeSİ hakkında Vali Özkan'a bilgi vererek Şırnak genelinde 16 pilot okulda, 400 akıllı tahta kurularak 54 öğretmene ve 142 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti. Vali Özkan, daha sonra geçtiği sınıflarda öğrencilere tablet bilgisayar dağıtırak, sohbet etti. Vali Özkan, "Eğitim hizmetlerini iyileştirilmesi yönünde ulusal düzeyde ve yapılan çalışmalar takdire şayan.

Belki kalkınma ekonomik sosyal kültürel anlamındaki toplumun lokomotifini eğitim görür. Eğitimin özelikle dezavantajlı durumda özelikle daha da iyileştirilmesi açık alanlara destek vererek götürülmesi çok daha anlamlı. Bölgemizde de eğitim göstergeleri öncelikle ulusal ortalamalarda, daha sonra dünya standartlarına çıkarma yönündeki eğitim seviyelerini, ulusal kalkınma planlarında stratejik planlarımızda ifadesini bulmuş durumda. Bu sadece yazılı halde hedef koyma değil, aynı zamanda stratejik hedeflerimizi besleyecek projeler ile bir tahakkuk getirmesidir. Bu projelerden birisi de dünya standartlarını yakalamaya yönelik hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz hem de yöremizin bütününe yönelik eğitim hizmetlerini etkinleştirme yönündeki projelerimizden birisi de Fatih Projesi. Bu vesile ile bakanlığımıza, emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlara ve katkısı olan arkadaşlara teşşekür ediyorum" dedi. Tablet bilgisayar alan öğrencilerde, mutlu olduklarını belirtilerek, tabletler sayesinde teknolojiyi daha iyi takip edeceklerini dile getirdi.

7 Şubat 2013 Perşembe

Eğitim - Sen MEB'in Çalıştayına Katılmayacak

Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu, sendikalarının MEB tarafından düzenlenecek olan 'Yetkinliklere Dayalı Öğretmen İstihdam Stratejisi ve Alternatif İstihdam Modelleri Geliştirilmesi Çalıştayı'na katılmayacaklarını söyledi. Bibinoğlu yaptığı açıklamada; "Kamu emekçilerinin iş güvencesinin elinden alınmaya; eğitimde esnek ve performansa dayalı çalışma uygulamalarının fiilen hayata geçirilmeye çalışıldığı bir dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmen istihdamında alternatif istihdam modellerini içeren bir çalıştay düzenlemesi dikkat çekicidir. Bugüne kadar çeşitli konularda "sendikaların görüşlerini de alıyoruz" diyerek sendikaları, Bakanlığın yürüteceği ve eğitim emekçilerinin aleyhine olan politikalarına ortak etmek isteyen böylesi bir yaklaşımın kabul edilmesi mümkün değildir.

Sendikamızın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki dönem hayata geçireceği esnek ve güvencesiz istihdam politikaları, eğitimde performans değerlendirme ve kariyer basamakları gibi girişimleri doğrudan yada dolaylı bir şekilde ortak edilmesine vesile olacak bir çalışmaya da girişimin içinde bulunması mümkün değildir" dedi. Geçtiğimiz dönem eğitimde 4+4+4 düzenlemesi sürecinde Sendikalarının yasaya ilişkin eleştirilerini kapsamlı bir dosya halinde Bakanlığa sunduklarını ancak Bakanlığın bu eleştirilerinin hiçbirisini dikkate almadıklarını kaydeden Bibinoğlu; "MEB'in bugüne kadar düzenlediği çalıştaylara sendikaları çağırarak "Sendikaları da dinliyoruz, onların da eleştirilerini alıyoruz" ifadelerinin hiçbir anlamının olmadığı, Bakanlık politikalarının sendikaların eleştiri ve önerilerinden çok, AKP'nin 2023 vizyonu çerçevesinde oluşturulduğu bilinmektedir.

"Yetkinliklere Dayalı Öğretmen İstihdam Stratejisi ve Alternatif İstihdam Modelleri Geliştirilmesi Çalıştayı"ndan çıkacak sonucun eğitimde performans değerlendirme, kariyer basamakları, yeterlilik sınavları ve eğitimde angarya çalışmanın yaygınlaşması şeklinde olacağından hiçbir şüphe duymuyoruz. Bu nedenle Eğitim Sen, bir tür "tartışma platformu" şeklinde gündeme getirilen ve sonucu önceden belli olan bu çalıştayda yer almayacaktır. Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerinin geleceklerinin masa başında yapılan planlar üzerinden karartılmasına, performans, kariyer basamakları gibi iş güvencemizi ortadan kaldıracak uygulamalara sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızı bir kez daha belirtiyor, tüm eğitim ve bilim emekçilerini hakları ve gelecekleri için Sendikamızla birlikte mücadeleye davet ediyoruz" dedi.