29 Mart 2013 Cuma

AÖF Sınav Tarihleri Belli Oldu


Türkiye'nin en büyük fakültesi olan AÖF'de sınav heyecanı yeniden başlıyor. 2012-2013 Bahar Dönemi için kayıt yaptıran AÖF öğrencileri Bahar Dönemi 1. ara sınavlarına girecekler. İki ara sınav yapan bölümler, AÖF Bahar Dönemi 1. ara sınavlarını 1-6 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

İşte Açıköğretim AÖF 2013 Akademik Takvimi:

08-13 Nisan 2013 Ara Sınavlar (Tek ara sınav yapan birimler için)

08-20 Nisan 2013 Ara Sınavlar (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi /
Hukuk Fakültesi / Eczacılık Fakültesi / Porsuk Meslek Yüksekokulu / Eskişehir Meslek Yüksekokulu / Devlet Konservatuvarı için)

23 Nisan 2013 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tatili

01 Mayıs 2013 Emek ve Dayanışma Günü Tatili

08 Mayıs 2013 Bahar Yürüyüşü

13-18 Mayıs 2013 II. Ara Sınavlar (İki ara sınav yapan birimler için)

25-31 Mayıs 2013 Bütün Ara Sınavlar İçin Mazeret Sınavları (01-02
Haziran 2013 tarihinde Açıköğretim Fakültesi Sınavları)

04 Haziran 2013 Derslerin Bitimi

06-19 Haziran 2013 Dönem Sonu Sınavları

20 Haziran 2013 Dönem Sonu Harf Notlarının Teslimi İçin Son Tarih

24-29 Haziran 2013 Bütünleme Sınavları

26-29 Haziran 2013 Bütünleme Sınav Hakkı Olmayan Dersler için Dönem
Sonu Mazeret Sınavları

01 Temmuz 2013 Bütünleme Sınav Hakkı Olmayan Dersler için Dönem
Sonu Mazeret Sınavı Harf Notlarının Teslimi İçin Son Tarih

01 Temmuz 2013 Bütünleme Sınavları Harf Notlarının Teslimi için Son Tarih

25 Mart 2013 Pazartesi

24 Mart 2103 YGS Soru Cevapları ve Çözümleri

24 Mart 2013 YGS sınav soruları ve çözümleri trt haber ve trt okul kanallarında yapılacak. 24 mart 2013 ygs sınav soruları çözümleri trt haber ve trt okul kanallarında saat: 14:30 dan itibaren yayınlanacak. YGS sorularının çözümleri canlı yayını sadece trt ekranlarında yayınlanacak. YGS Sınav Sorularının cevapları başka kanallarda olmayacak. Verdiğimiz linkleri tıklıyarak 24 mart ygs sınav sorularının çözümlerini izleyebilirsiniz. Linkler canlı yayın linki olduğu için tam saatinde açmanız neticesinde YGS sorularının çözümlerini izlemeniz mümkün olacaktır.2013 YGS Sınav Sorularının Cevapları Saat Kaçta yayınlanacak? 24 Mart 2013 YGS Sınav Sorularının Çözümleri Saat Kaçta yayınlanacak? 24 Mart 2013 YGS Sınav Sorularının Çözümleri Saat: 14:30 da TRT HABER ve TRT OKUL kanalında cevaplanacak

Binlerce genç beynin girdiği YGS'de gözler şimdid e ilk etapta sınavda çıkan sorular ve bu soruların çözümlerine odaklanmış durumda. Sınav yapıldıktan sonra ÖSYM'nin internet sitesine girebilir ve soru / cevaplara ulaşabilirsiniz. Ayrıca YGS soru çözümleri sınavın ardından ekranlara gelecek. YGS soru çözümleri, sınav sonrası 24 Mart Pazar günü saat 14.30’dan itibaren ortak canlı yayınla TRT Haber ve TRT Okul’da yayınlanacak. Ayrıca soru çözümleri TRT resmi sitesinden ve ygstrt.com adresinden de takip edilebilecek. YGS sınavında sorulan tüm soruların cevapları, çözümlemeli olarak öğrencilere aktarılacak. Öğrenciler de bu cevaplara göre alabilecekleri puanları aşağı yukarı hesaplama imkanına kavuşacak. Soruları televizyonda uzmanlar çözümleyecek ve öğrencilere de detaylı olarak anlatacak. Böylece kafalarda soru işareti de kalmayacak. YGS öncesi veliler ve öğrencilere son tavsiyelerde bulunan uzmanlar sınav günü fazla miktarda şeker ve çikolata tüketiminin, sanılanın aksine zihinde bulanıklığa neden olduğu konusunda uyardı. Psikiyatrist Şahin Bodur ise 'Stresten uzak durun, yaşamınızın olağan akışını bozmayın' dedi. 1 milyon 851 bin 326 adayın ter dökeceği pazar günü yapılacak

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na günler kala uzmanlardan sınav için son tavsiyeler gelmeye devam ediyor. Uzmanlar, öğrenciler tarafından sınav öncesi yapılan en büyük hatalardan birinin sınav günü fazla miktarda çikolata ve şeker tüketmek olduğunu belirtiyor. Çikolatanın öğrencilerin kan şekerinin aniden yükselteceği için zihinde bulanıklığa neden olduğu konusunda uyarıyor. En önemli uyarılardan biri de çalışmanın bırakılıp dinlenmeye geçilmesi. On binlerce öğrencinin heyecanla beklediği YGS geldi çattı. Öğrenciler, Pazar günkü sınavda ter dökmek için kendisini günler öncesinde hazırladı. YGS, Türkiye'nin her bölgesinde ve şehrinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından yapılan YGS için olağanüstü önlemler alındı. Öğrencilerin geçen senelerden gelen tecrübelerle kopya veya başka problemlerle sınava gölge düşürmemesi için herşey hazırlandı. Polislerin ve sınav görevlilerinin yoğun çaba sarf edeceği sınavda öğrenciler en iyi puanları alabilmek için yarışacak.

13 Mart 2013 Çarşamba

YGSye Gireceklerin Dikkatine


Yüksek Öğretime Giriş (YGS) sınavına hazırlanan öğrencilerin karşılaştığı en büyük engellerden birisi sınav süresini doğru kullanamamak. Ancak uzmanlara göre bir kaç küçük tavsiye ile bu engelin önüne geçmek mümkün.Süleyman Şah Üniversitesi (SSU) Kariyer Planlama Merkezi tarafından yapılan açıklamada, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin soru çözerken süreyi doğru kullanlanabilmesi adına izlemesi gerekenler hakkında çeşitli bilgiler verildi.SSU Kariyer Planlama Merkezi yetkilileri, son yıllarda değişen sınav sisteminin soru çözme yöntemlerinde de birtakım değişikliklere neden olduğunu ifade ettiler. Kariyer Planlama Merkezi yetkililerine göre bu yeni sisteme ayak uydurmanın yolu, bol bol kitap okumaktan geçiyor. Çünkü kitap okumak soru okuma alışkanlığı kazandıracağı gibi, sorunun hızlı okunarak doğru ve daha rahat şekilde anlaşılmasının ilk adımı. Test tekniğine dayalı sınavlarda en büyük engel adayın konu hakkında bilgi sahibi olmamasından değil, daha çok test çözme alışkanlığına sahip olmamasından kaynaklanıyor. Adayın, sınav öncesi bu alışkanlığı kazanmak adına sık sık test çözmesi de kendisine sınav sırasında yardımcı olacak.
Adayın süreyi doğru kullanabilmesi adına sınav esnasında izlemesi gereken bazı yolların olduğunu ifade eden SSU Kariyer Merkezi Yetkilileri, öğrencilere şu tavsiyelerde bulunuyor:
• Sınava en iyi olduğunuzu düşündüğünüz konulardan başlayın. Bu sizin moralinizi ve motivasyonunuzu artıracaktır.
• Cevaplardan önce soruyu okuyun. Bu sizden şıklarda ne istendiğini bilmeniz konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.
• Soruyu hızlı okuyup bir şıkkı işaretlemek süreyi doğru kullanmak değildir. Soruyu bir kerede en iyi anlayabileceğiniz şekilde okuyup cevaplandırmak süreyi doğru kullanmaktır.
• Hemen hemen bütün adaylar herhangibir şıkkın (mesela E şıkkı gibi) hiç çıkmadığını yapamadığı sorunun cevabının bu olduğunu düşünmektedir. Bu yanlışa kesinlikle düşmeyin.
• İlk verdiğiniz cevapları, yanlış olduğuna kesin kanaat getirmedikten sonra değiştirmeyiniz.
• Sorulara kesinlikle önyargı ile yaklaşmayın. Soruyu ve şıkları okuduktan sonra kararınız değişecektir.
• Sorularda vurgulayıcı noktaların altını çizin. Bu cevapları okurken algıda seçicilik konusunda size yardımcı olacaktır.

7 Mart 2013 Perşembe

İşitme Engelliler Sorunlarını 3g Görüntüsüyle Anlatarak Çözüyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde işitme engelliler, kendi aralarında iletişimi 3G kablosuz telefon yardımıyla sağlıyor. Turizm şehri Manavgat'ta 155 işitme engelli bulunuyor. Manavgat Kaymakamlığı ilçede işitme engellilerin, sağlık, hukuk, noter, din hizmetleri, alışverişte sağlıklı iletişim ve eğitim hizmetlerinde yardımcı olmak için işitme engelli tercümanı istihdam ediyor. İşitme engelli tercümanı Guddisi Aydın, Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) bünyesinde işitme engellilerin sorunlarının çözümü için çalışma yapıyor. İşitme engelliler, sorunlarını tercümanları Aydın'a 3G görüntülü telefon görüşmesiyle yaparak anlatıyor.

İşitme engelliler, kendi aralarında yaptıkları iletişim sistemiyle ilgili Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu bilgilendirdi. İşitme engelli tercümanı Aydın, Kaymakam Bulgurlu'ya görüntülü iletişimle ilgili bilgilendirme yaptı. Aydın, 3G görüntülü telefon sistemiyle Türkiye'nin her yanında bulunan işitme engelliye yardımda bulunabildiklerini söyledi. Kaymakam Bulgurlu'da tercüman yardımıyla görüntülü telefonla Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Aydın'dan işitme engellilerin sorunlarını dinledi. Bulgurlu, "3G teknolojisi işitme engelli kardeşlerimizin sorunlarına hızlı çözüm bulmada yardımcı oluyor. Tercümanımız Manavgat'ta 155 işitme engelliye yardımcı oluyor. İşitme engellilerin sağlık, hukuk, noter, alışverişte çıkan sorunlar 3G görüşmesiyle kısa sürede çözülüyor." diye konuştu. Tercüman Aydın, görüntü görüşmenin sorunların kısa sürede çözülmesi ve yanlış anlaşılmanın önüne geçtiğini kaydetti.

4 Mart 2013 Pazartesi

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi


Adayların ÖSYM'ye yapacakları Bireysel Sınav Başvuru ve Tercih İşlemleri ile Kayıt Bilgilerini Görüntüleme ve Takip İşlemlerini gerçekleştirmeleri için T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve Şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yapması gerekmektedir.

Mevcut şifrelerini hatırlamayan ve şifresi olmayan adayların şifre edinme işlemleri alınan karar gereği ancak başvuru merkezlerinden yapılabilmektedir. Nüfus cüzdanınız ve T.C. kimlik / Y.U. numaranız ile başvuru merkezlerine şahsen giderek yeni geçici şifrenizi talep edebilirsiniz.Bu işlemden sonra internet üzerinden geçici şifrenizi kalıcı hale getirip , Aday İşlemleri Sistemini kullanabilirsiniz.

KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu veya Uyruksuz adayların Başvuru İşlemleri için T.C. Kimlik Numarası yerine kullanacakları 11 haneden oluşan tanıtım numarasını edinmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların "Aday İşlemleri Sistemine Giriş" alanında Y.U. Numarası Edin işlemlerini takip etmeleri gerekmektedir.
Uyarılar

ADAYLARA ÖNEMLİ UYARI: Adaya ait sisteme giriş şifresi, sadece adayın kendisinin sisteme erişim için kullanacağı kişisel bilgidir. Bu kişisel bilginin başkaları ile paylaşılmasından doğacak sorunlardan ÖSYM sorumlu değildir.