4 Ekim 2012 Perşembe

ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları 2012


ÖSYM, ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları 2012, ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları, ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları 2012 ne zaman açıklanır hakkındaki ayrıntılı bilgi yazımızdadır.
2012 yılında önlisans ve lisans bölümlerindeki boş kalan kontenjanlar ve yerleştirmelerden sonra açılan bölümler için ÖSYM tarafından açılan ÖSYM Ek Yerleştirme 2012 süresi 1 Ekim 2012 günü itibariyle bitmişti.ÖSYM Ek Yerleştirme Sonuçları‘nı 5-10 Ekim tarihleri arasında açıklayabilir.

ÖSYM Ek Yerleştirme Tercihleri Sonuçları ile bir yükseköğrenime yerleştirilen adaylar bu sonuçların açıklanmasından sonra üniversitelerin duyuracağı takvimlere göre kayıt yaptıracaklar. Üniversiteler ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları‘nın açıklanmasından hemen sonra bu takvimleri açıklayacaklar.ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları ile bir yükseköğrenime yerleşecek adayları zorlu bir süreç bekliyor. 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme Sonuçları ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları‘nın açıklanmasından sonra kayıtlar ve sonrasında derslerden geri kalmalarından dolayı yaşayacakları uyum ve adaptasyon süreci onları hayli zorlayacak.Bir diğer konu ise burs. ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları ile bir yükseköğrenime yerleştirilen adaylar bu süreden sonra burs bulmakta da zorlanacaklar. Sayıyla burs veren kurumlar  ilk yerleştirme sonucunda burs kontenjanlarını dolduruyor. Bu yüzden ÖSYM EK Yerleştirme Sonuçları ile yerleşecek olan adaylar burs bulmakta da sıkıntı yaşayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder